Scouting en Zendamateurs

De meeste amateurs hier uit de regio kennen vast het begrip JOTA wel. De Jamboree On The Air. De jaarlijkse activiteit waarbij scouts ondersteund door zendamateurs kennis maken met onze hobby en onder begeleiding verbindingen mogen maken.

Velen van ons hebben er wel eens aan deelgenomen lange of kortere tijd geleden.

De Zeeuwse Scouts

Scouting heeft diverse leeftijdsgroepen en de Scouts is de groep van 11 tot 14 jarigen. Deze Scouts hebben jaarlijks een aantal regionale activiteiten die door een paar regionale spelorganisatoren gecoördineerd worden.

Al een aantal jaar wil één van die coördinatoren die bij de eigen groep de laatste jaren al diverse JOTA’s heeft meegemaakt, een regionale activiteit met de JOTA doen.

Dit jaar gaat dat eindelijk gebeuren.

JOTA-JOTI

In het derde volle weekend van oktober (14, 15 en 16) zullen ongeveer 100 Zeeuwse Scouts naar het Scoutcentrum in Veere komen om daar samen de JOTA-JOTI te gaan bedrijven.

Deze Scouts zullen allerlei activiteiten gaan doen die met onze hobby te maken hebben en dan niet alleen verbindingen maken maar ook allerlei andere delen van onze hobby zoals: vossenjagen, een antenne maken, solderen, een bijdrage leveren aan het radio-station Scouts FM, maar ook JOTI activiteiten dus chatten met ander Scouts via het internet.

Al deze activiteiten zullen aangeboden worden als een soort postenspel. Het zou dus kunnen dat er 20 activiteiten tegelijk aangeboden worden gedurende het weekend.

Voor een heleboel van die activiteiten hebben ze hulp nodig van deskundigen. En dat zijn wij, hi!

HELP

Wie vindt het leuk om in het weekend van 14 tot en met 16 oktober één of meerdere dagdelen deze Zeeuwse Scouts te ondersteunen bij hun activiteiten. Je hoeft niets zelf te bedenken, dat doet de  organisatie die bestaat uit de regionale spelorganisatoren en een aantal Scouts/Zendamateurs. Waarschijnlijk zullen we wel materiaal mee moeten / mogen meenemen. Denk daarbij aan je eigen sets voor het zendstation voor de Scouts, portofoons voor op diverse banden, soldeerbouten, vossenjachtzenders en ontvangers, ….

Landelijk station

Als extra toevoegingen hebben ze gevraagd of het landelijke JOTA station er iets voor voelt om dan ook naar Veere te komen en vanaf daar de landelijke opening wil verrichten en natuurlijk het hele weekend verbindingen te maken met dat station.

Opgeven

Wil je je (onder voorbehoud) opgeven om een bijdrage te leveren dan kun je je aanmelden bij Wouter PB1WL, Karin PA2KM  of Michel PE1PTS. Na de zomer zal er concretere informatie volgen en kunnen we inventariseren wie, voor wat en wanneer mee wil doen.

 

Clublog last 10