Het huidige clubgebouw
Het huidige clubgebouw

Met de herdenking van het 75–jarige bestaan van de NAVO is er gedurende het weekend van 20–21 april een speciaal amateur radiostation actief in het clubhuis van de Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp. De radioclub is gevestigd in het voormalige luisterstation van defensie dat actief naar Russische militaire radio luisterde gedurende de koude oorlog. De codenaam van het station was “Post GOLF”.

Sinds 1988 is het gebouw in gebruik door de Radioclub de Bevelanden, een vereniging van enthousiaste radio-zendamateurs die van het luisterstation een perfecte plek hebben gemaakt om hun hobby te beoefenen. Het weekend van 20 en 21 april is het gebouw, tussen 10:00–16:00 uur, te bezichtigen en zullen de clubleden tekst en uitleg geven over hun activiteiten. U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen. Ons adres: Philipskreek 8,  4475 PE  Wilhelminadorp. (https://maps.app.goo.gl/P5JP1ATd7M3cFomN7)

Het huidige clubgebouw

Voor deze gelegenheid zal onze club, met de speciale roepnaam PA75GOLF verbindingen maken met andere stations in binnen- en buitenland met verschillende radio’s en antennes. Tevens vinden er demonstraties plaats van oude legerapparatuur en zijn er zelfbouw-radio’s te bewonderen.

Het programma zal t.z.t. hier worden gepresenteerd.

Met dank aan het Crypto Museum voor de gedetailleerde informatie betreffende ons voormalig luisterstation Post Golf.

Clublog last 10 PA75GOLF