Gistermiddag hebben we bij de club na enige maanden werk de gereviseerde Optibeam OB9-5 in het veld getest. De antenne was vorig jaar aan ons geschonken door de familie van een zendamateur echtpaar dat het niet meer gebruikte vanwege omstandigheden. Nogmaals dank hiervoor! Wij hadden toen gedacht dat we het wel voor de herfst schoon konden maken, maar dat kwam er niet van. Dankzij onze leden is dit jaar, toen het weer beter werd, het werk begonnen en vandaag was het zover: we konden het resultaat testen! (Ook dankzij het veld dat geoogst werd eerder deze week.) Het weer was wel erg warm met 29ºC, maar met weinig wind was het toch het juiste moment om dit te doen. Gewoon veel water drinken en veel zonnebrand op.

Alhier een paar moment foto's:

Het ophijsen

De antenne klaar om te testen

Daarna hebben we de antenne doorgemeten op een hoogte van ongeveer 4 meter met dit resultaat:

Dus alle dips zitten op de juiste plaats voor 20/15/10m en ook de WARC banden op 12/17m! Wanneer hij uiteindelijk in de mast komt, zal het nog wel beter worden aangezien 4m erg laag is zeker voor de 20m band.

Er werd ook nog een SSB QSO gemaakt met IZ8EPY op de 17m band met de antenne richting west en 5W vermogen. We kregen 52-55 als signaal rapport uit Calabrië, Italië.

Met dank aan iedereen die heeft geschrobd, geschuurd, bevestigd, gehesen, gedoneerd, geleend, gemeten etc. Dit is wat onze hobby zo leuk maakt: we helpen elkaar!

Clublog last 10